Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (24.08 - 27.08)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (24.08 - 27.08)

След тримесечна пауза футболът отново се завърна в топ-първенствата на Стария континент. Разбира се, любителите на най-популярния спорт на планетата не скучаха през лятото благодарение на Евро 2012 и футболния турнир по време на Олимпиадата, но нека да си признаем, че ни липсваше горещата атмосфера на английския футбол, кипящите южняшки страсти в Италия и Испания и хладнокръвието на Бундеслигата. Така или иначе футболното пиршество на Стария континент започна, а FUTBOL TV се връща отново към своята рубрика, в която отдаваме дължимото на героите през изминалия кръг и още един правим нашите читатели съпричастни към случващото се по европейските терени.

Представяме ви: Dream Team за периода (24.08 - 27.08). Тактическа постройка 5-4-1.

ВРАТАР

Серхио Ромеро (Сампдория)

Ромеро показа отлично позициониране и още по-блестящи реакции, спирайки на няколко пъти смъртоносните удари на Боатенг и Констант. С изключително голяма заслуга за победата на своите, а „черешката на тортата" в неговите изяви беше отразяването на двата последователни удара на Йепес и Боатенг.

Подгласници: Беналио (Волфсбург), Ал Хабси (Уигън)

ЗАЩИТА

Данте (Байерн Мюнхен)

Бранителят игра в центъра на защитата на баварците и показа изключително уверена игра. Показателен е факта, че домакините от Гройтер Фюрт успяха да отправят само един-единствен удар в очертанията на вратата на Нойер. 28-годишният Данте спечели 80% от въздушните двубои, а пасовете му бяха с прецизност от 94%! След Мюлер, бразилецът получи най-висока оценка от всички участници в мача.

Хосе Нунес (Майорка)

Ако Нунес не беше част от отбраната на Майорка, кой знае как би завършил този мач. Домакините от Малага установиха тотално превъзходство над противника си, налагайки контрол върху топката в 67% от времето и освен това отправиха близо две дузини удари в посока на Аоуате. Останалите играчи от ариегарда Бигас и Наваро постоянно грешаха, в опорната зона Маркес също бе неубедителен, но Нунес беше на своя пост и на няколко пъти успя да компенсира грешките на съотборниците си. В крайна сметка Майорка открадна точката, а Хосе беше избран за играч на мача.

Паоло Канаваро (Наполи )

Капитанът на неаполитнците се представи в Дербито на юга като истински лидер на отбора си - неуморим и безкомпромисен, а в резултат на това нещо Абел Ернандес от Палермо не можеше да направи нищо и на практика най-опасния човек от домакините бе блокиран през целия мач.

Лейтън Бейнс (Евертън)

Има защо Сър Алекс толкова силно да желае левият бранител на Евертън. Лейтън се включваше във всички атаки на „карамелите" при гостуването им на Астън Вила, постоянно подсигуряваше намиращия се отпред Пиенаар (щеше ли Стивън да бъде избран за играч на мача, ако го нямаше Бейнс), а активността на 27-годишния защитник даде своите плодове при асистенцията му за третия гол.

Рафаел Да Силва (Манчестър Юнайтед)

Ще бъдем лаконични: Рафаел Да Силва отбеляза победния гол за Юнайтед във вратата на Фулъм. Няколко минути преди почивката десния защитник посрещна рикоширалата от гредата топка след удар на Йънг и на изпълнението на бразилеца могат да завидят много нападатели. Именно това попадение донесе трите точки за вицешампионите. Любопитното е, че ВВС постави Рафаел в топ 4 на голмайсторите на кръга. Ние пък преценихме, че нашия отбор няма как да не мине без бразилеца.

Подгласници:, Кастадело (Сампдория), Валера (Хетафе), Хумелс (Борусия Дортмунд), Годин (Атлетико Мадрид), Байс (Брст), Сабалета (Манчестър Сити).

ПОЛУЗАЩИТА

Кристиан Маджо (Наполи)

Маджо отново демонстрира невероятните си качества и по време на целия мач с Палермо на „Барбера" беше страшилището за домакините. Подаде за първия гол на Хамшик, сам вкара втория, с което накара публиката на стадиона в сицилианския град да започне да напуска местата си.

Мигел Перес Куеста - Мичу (Суонзи Сити)

Изглежда, че името на атакуващия полузащитник на „лебедите" ще го чуваме по-често през настоящия сезон. След като в миналия кръг 26 годишния испанец вкара два гола за победата с 5:0 над КПР, сега при домакинството на уелсците на друг лондонски отбор - Уест Хем, атакуващият полузащитник не пропусна отново да се разпише. Само ще допълним, че Мичу за втори пореден мач се явява мотора на Суонзи и в това си амплоа той се справя повече от блестящо - с КПД клонящ към числото 100.

Патрик Еберт (Реал Валядолид)

Това, което се явява Мичу за Суонзи Сити, важи в пълна сила за Патрик Еберт от Реал Валядолид в мача срещу Леванте. Дързък и хитър, 25-годишният германец бе в основата на успеха на Реал срещу хита на миналия сезон и напълно заслужено бе определен за играч на мача.

Квадво Асамоа (Ювентус)

За тези, които не са гледали мача на Ювентус с Парма, ще кажем, че играта на бившия футболист на Удинезе Асамоа може да бъде сравнена с препускащия влак във филма „Влакът-беглец". Малко е да се каже, че 23-годишния ганаец беше неудържим, малко е да се каже, че Асамоа се замеси в почти всички опасности пред вратата на Миранте и ако нападателите на „бианконерите" бяха по-съсредоточени, със сигурност Квадво щеше да запише на сметката си няколко асистенции.

Подгласници: Фелайни (Евертън), Азар (Челси), Кагава (Манчестър Юнайтед), Холтби (Шалке 04), Снайдер (Интер), Мариано (Бордо), Джо Алън (Ливърпул).

НАПАДЕНИЕ

Радамел Фалкао (Атлетико Мадрид)

Най-големите ни съмнения бяха свързани с поста нападател на нашия отбор. До понеделник вечер фаворит за позицията беше Стеван Йоветич от Фиорентина, който с двата си гола срещу Удинезе обърна мача и донесе победата на „виолетовите". Три гола обаче на Фалкао в двубоя на Атлетико срещу Атлетик и най-вече блестящите изпълнения на колумбиеца през времето, в което се намираше в игра са достатъчно основание да го предпочетем пред черногорския национал

Подгласници: Торес (Чели), Милито (Интер), Аубамейанг (Сент Етиен), Тевес (Манчестър Сити), Йоветич (Фиорентина).

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Роберто Ди Матео (Челси)

Три победи за шест дни помогнаха на Челси да оглави таблицата за класиране във Висшата лига на Англия. Атакуващият стил на „аристократите" се прояви не само в двубоите срещу Уигън и Рединг, но и против Нюкасъл - клуб, в който са събрани класни изпълнители. Покупката на Азар изглежда е „право в целта" и играча сякаш е попаднал на точното място, а точки започнаха да носят ударите на Торес, в който Ди Матео вярваше през миналия сезон. Изобщо, ако някой си мисли, че мениджъра няма заслуга за успехите на Челси в първите три мача от сезона значи не разбира от футбол. Тук говорим не само за тактическа постройка и стил на игра, а също и за мотивиране на футболистите. По всичко изглежда, че италианеца това го умее.

ГОЛ НА КРЪГА:

  Сподели
165