Арсенал може да се откаже от покупката на Шахин


Н. Гавазов

Арсенал може да се откаже от покупката на Шахин

Интересът на Ливърпул към Нури Шахин отново се възроди след като Арсен Венгер изказа съмнения върху пригодността на полузащитника на Реал Мадрид да се справи със задълженията си в Арсенал, съобщава в своя Twitter журналистът от London Evening Standard Джеймс Оли .

Както е известно, 23-годишният футболист вече намекна, че би предпочел да се премести на „Емирейтс Стейдиъм" тъй като „артилеристите" могат да му предложат участие в Шампионска лига и според английската преса условията по едногодишния му наем в Арсенал вече са договорени.

Въпреки това, мениджърът на Арсенал разглежда и други възможности на фона на опасенията за това дали Шахин може да изпълнява отбранителната част от своите задължения. Колебанията на Венгер са принудели агента на Шахин, Реза Фазели да потърси потенциални алтернативи.

Фазели е пристигнал в Ливърпул вчера, за да разговаря с клуба от „Анфийлд" и според съобщения от Испания, Ливърпул е дал уверения, че Шахин ще играе редовно за първия отбор през този сезон.

Проточилата се сага се очаква да приключи тази седмица, още повече, че наставника на столичния тим Жозе Моуриньо е съгласен Шахин да играе в Англия.

"За мен е все едно в кой клуб той ще отиде. Ливърпул, Арсенал или Тотнъм - нямам предпочитания. Аз просто се надявам, че това ще стане по-скоро", заяви Моуриньо.

Шахин вече не тренира със съотборници и отпадна от групата за мача тази вечер с Барселона. Очакванията са турчина да завърши своя трансфер във Висшата лига през следващите 48 часа.

Малко вероятно остава Арсенал да направи опит да привлече халфа на Рен Ян Мвила, въпреки че е имало индикации след равенство миналия уикенд срещу Съндърланд, че един нов халф ще влезе в дневния ред на „артилеристите", но Венгер също така намекна, че клуба няма да замени Сонг.

  Сподели
184