Кой ще дойде и кой ще си тръгне от Манчестър Юнайтед до края на лятото?


А. Павлов

Кой ще дойде и кой ще си тръгне от Манчестър Юнайтед до края на лятото?

Досега през това лято Манчестър Юнайтед се подсили с Шинджи Кагава от Дортмунд и Ник Пауъл от Крю Александра. С тези две покупки надали ще се изчерпят трансферите на Юнайтед до 1-и семптември, когато свършва летният трансферен период. Редакторският екип на английската уебстраница caughtoffside.com изготви символичен списък с десет играчи, като едната половина от тях може да пристигне на "Олд Трафорд", а другата пък да си тръгне от "червените дяволи". В слеващите редове от Futbol TV имаме удоволствието да Ви представим превода от материала на нашите колеги.

Петима играчи, които могат да се присъединят към Манчестър Юнайтед до края на летния трансферен прозорец:

1. Муса Дембеле
- на белгийския футболист на Фулъм като че ли му стана тясно на "Крейвън Котидж" и затова е възможно той да премине в по-голям клуб през текущото лято. Мощният 25-годишен Дембеле може да играе като централен полузащитник или като втори нападател, но въпреки това не бележи особено често във Висшата лига. В 60 шампионатни срещи белгийският национал има едва пет вкарани попадения. Независимо от това Юнайтед иска да го купи за 15 милиона паунда, като "червените дяволи" могат да срещнат конкуренция от страна на Тотнъм в битката за Дембеле.

2. Роберт Левандовски - снажният поляк е свързван с много гиганти от шампионата на Англия, сред които попадат Тотнъм, Арсенал и Челси, но Манчестър Юнайтед беше първият английски клуб, който изрази интерес към стрелеца на Дортмунд. Според сведенията сър Алекс Фъргюсън възнамерява да събере новото попълнение Шинджи Кагава с Левандовски, който е само на 23 години, а през миналия сезон забучи 22 гола в Бундеслигата.

3. Робин ван Перси - въпреки че в последните години Манчестър Сити отмъква звездите на Арсенал, феновете на "топчиите" все пак предпочитат да видят Ван Перси в синия екип на Сити, отколкото в червения на Юнайтед. Имайки предвид информациите в спортния печат, според които Ювентус се е отдръпнал от битката за холандския нападател, то, изглежда, Юнайтед се превръща във фаворит за неговия подпис. В предходната кампания във Висшата лига Ван Перси отбеляза зашеметяващите 30 гола и Арсенал иска най-малко 25 милиона паунда за 28-годишния състезател.

4. Лукас Моура
- 19-годишното крило е един от най-впечатляващите таланти в световния футбол и Ман Юнайтед не скри желанието си да подпише договор с него. Сао Пауло настоява да получи 30 милиона паунда за своя футболист и поради тази причина трансферът все още не е осъществен. В момента Моура се намира във Великобритания, където участва с олимпийския отбор на Бразилия във футболния турнир на Олимпиадата в Лондон. Иначе младежът дебютира за представителния тим на бразилците през 2011 година, като той има вече на сметката си 15 участия и един гол.

5. Лейтън Бейнс
- бившият краен защитник на Уигън се очерта като един от най-постоянните и интересни футболисти във Висшата лига, които играят по левия фланг. Неслучайно Юнайтед определи Бейнс за човека, който ще поеме щафетата от застаряващия Патрис Евра. Евертън прави отчаяни опити да задържи своя играч, когото мърсисайдци оценяват на 15 милиона паунда, но Бейнс, който е на 27 години, навярно усеща, че сега е точният момент за трансфер в топклуб.

Петима играчи, които могат да напуснат Манчестър Юнайтед до края на летния трансферен прозорец:


1. Димитър Бербатов - българинът призна, че би било по-добре за всички да напусне "Олд Трафорд" през това лято, като богаташкият ПСЖ може би ще бъде следващата дестинация на Берба. Лежерният (някои дори биха казали мързелив) нападател завърши по-предния сезон като голмайстор на Висшата лига. През последната кампания обаче Бербатов остана четвърти избор сред нападателите на Юнайтед. При положение че един измежду Ван Перси и Левандовски вероятно ще акостира в Манчестър, то бъдещето на 31-годишния играч при "червените дяволи" изглежда безперспективно.

2. Нани - летящото крило е един от най-впечатляващите изпълнители в Юнайтед през последните няколко години, но през настоящото лято изненадващо португалецът е свързван с напускане на английския вицешампион. Предполага се, че 25-годишният Нани не успява да продължи договора си с Манчестър Юнайтед, и затова сър Алекс може да продаде португалеца, вместо да го загуби със свободен трансфер. Като вземем под внимание факта, че Юнайтед разполага също така с Антонио Валенсия и Ашли Йънг, то евентуалното привличане на Лукас Моура е знак за това, ча Нани може неочаквано да напусне "Олд Трафорд".

3. Федерико Македа - нищо не се развива точно както трябва за младия италианец, откакто голът му срещу Астън Вила в добавеното време помогна на Юнайтед да спечели титлата на Англия през 2009 година. Между прочем, от тогава насам Македа записа само 18 мача във Висшата лига, като в почти всички от тях влизаше като резерва. През предишната кампания нападателят прекара неуспешен престой под наем в Куинс Парк Рейнджърс, където премина през зимния трансферен прозорец. Впоследствие Македа се контузи и заради това трябваше да се завърне в Юнайтед, където бе подложен на лечение. Италианецът, който вече е на 20 години, не е играч за бъдещето на "червените дяволи" и неговото напускане на Юнайтед през това лято изглежда все по-вероятно.

4. Езекиел Фрайърс - Манчестър Юнайтед губи млади таланти едва ли не всеки ден. След преминаването на Рейвъл Морисън в Уест Хем и това на Пол Погба в Ювентус през изминалите шест месеца, сега Фрайърс е напът да последва двамата младоци. Слуховете твърдят, че бързият ляв бек вече тренира с Тотнъм, като трябва единствено да бъде определена трансферна сума пред арбитражния съд, преди сделката да бъде подпечатана.

5. Патрис Евра - в един сезон, характеризиран най-вече от скандалите с Луис Суарес, бе лесно да се изпусне това, че Евра не бе същият играч, какъвто бе преди. На 31 години, французинът като че ли е загубил част от своята скорост и енергия и предвид интереса на Юнайтед към Лейтън Бейнс Евра може и да не бъде първи избор през следващия сезон. Ако френският национал все пак се задоволи с ролята си на покривач, той ще може да остане в клуба, но предстоящото идване на Бейнс би могло да ускори напускането на Евра.

  Сподели
202