Смолинг аут до октомври


Н. Гавазов

Смолинг аут до октомври

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг претърпя хирургическа интервенция на метатарзалната кост, в резултат на което бранителя ще пропусне началото на новия сезон. Това е поредният удар за бранителя, който се възстановяваше от контузия на бедрото, която сложи край на надеждите му за участие в Евро 2012.

Днес Сър Алеск потвърди, че 22-годишният играч е претърпял нова травма.

„Той получи травмата в сряда и ние решихме, че има нужда от операция. Трудно е да се каже за какъв период от време ще отсъства, но това може да продължи 10 седмици. Това хлапе няма късмет, но той е млад и ние направихме правилното нещо и ще го върнем обратно толкова бързо, колкото можем", заяви наставникът на Юнайтед.

Тази новина означава, че дори Смолинг да няма някакви усложнения при възстановяването си, той ще се завърне в строя най-рано в края на септември. Така Крис ще пропусне първите шест мача на Юнайтед във Висшата лига на Англия, както и старта на кампанията на „червените дяволи" в Шампионска лига. В допълнение, наставникът на „Трите лъва" Рой Ходжсън няма да може да разчита на Смолинг за мачовете със Сан Марино и Полша, които са част от квалификационния турнир за Мондиал 2014.

 

  Сподели
70