Марко Марин заговори на пресконференция на Челси


И. Ангелов

Марко Марин заговори на пресконференция на Челси

Поне един германец се радваше при победата на Челси над Байерн Мюнхен на финала на Шампионска лига миналата кампания, и това бе Марко Марин, който току бе подписал контракта си след преминаването от Вердер Бремен в европейския шампион от Лондон. Guardian предаде неговите думи сега:

"Не бе изненада, че Челси ме пожела, защото през годините много големи клубове питаха за мен. Този път реших, че е време да замина за Англия. Това е логична стъпка."

"Тотнъм прояви интерес към мен през януари, но аз реших да дойда в Челси. Това не бе дилема за мен. Когато Челси се обади, вече бях решен."

"За мен е добре, че тук имам технически надарени играчи до себе си, които могат да подават топката. Винаги трябва да разчиташ на подаване в точния момент. Аз знам обаче, че няма да играя всеки мач. Никой миналата година не изигра всеки мач."

"Тук познавам Лукаш Подолски и Пер Мертезакер от Арсенал. Хубаво е, че ще има и германци около мен. Докато френски и испански играчи навлизат напоследък във Висшата лига, има малко германци. Не зная защо не са повече. В последните години Германия изкарва много талант за другите страни. Сега има много младежи, които не се страхуват да играят в чужбина."

"Когато Михаел Балак дойде тук през 2006-та, всички в Германия проявиха интерес. Балак бе най-голямата звезда тогава, капитан на национала. Така че Висшата лига получи голям фокус."

  Сподели
83