Фърги представи Пауел и Кагава: Ще купим още един-двама


И. Ангелов

Фърги представи Пауел и Кагава: Ще купим още един-двама

На пресконференция, завършила преди малко Сър Алекс Фъргюсън представи новите попълнения на Манчестър Юнайтед Ник Пауел и Шинджи Кагава. Според легендата тима още не е приключил с трансферите и може да си докара още един-двама нови до края на трансферния прозорец.

"Възможно е да доведем още един или двама. Когато има международен турнир, обикновено се забавят всички процеси. Но сега, след като свърши Европейското, ще се опитаме да привлечем още един играч."

"Винаги сме се справяли добре с привличането на играчи бързо, вместо да ги чакаме цяло лято. В случая на Кагава, имаше малко преговори, които се протакаха няколко седмици. За Пауел, знаехме, че директорът на футбола в Крю - Дарио Гради, ще ни помогне да уредим всичко бързо."

Сър Алекс е обсъдил най-добрата позиция за Ник Пауел на терена с Гради, като това е зад нападателя: "Попитах Дарио дали Ник може да играе като централен халф. Дарио мисли, че той ще се справи и там и ще го имаме предвид. Надяваме се той да стане централен полузащитник и към това ще го развиваме."

За ролята на Кагава босът каза: "Той ще играе по-напред от Пауел. Не трябва да гледаме сякаш един играч ще промени цялата ни постройка, но той ще направи разлика. Той ще ни даде нещо в повече в атакуващата фаза. Ако продължи с вкарването на голове, той ще стане много добър за нас."

Кагава бе вторият по голове в Борусия Дортмунд миналия сезон, и след като се адаптира към европейския футбол след два успешни сезона в Германия, японецът вероятно ще успее да привикне бързо към Англия.

"Шинджи ще дойде с нас в Южна Африка и след това в Китай, така че много скоро ще го видите в действие."

"Веднага след като се адаптира и опознае нашите футболни фрази, които използваме, той ще започне да впечатлява. Има шанс да е титуляр в първата ни среща за сезона. Нямам проблем с това."

Пауел обаче може да трябва да почака, преди да получи своя дебют:

"В случая с Ник, той има да израства още физически, все пак е на 18 години. Но той ще е с първия отбор и ще тренира всеки ден с нас."

"Футболът често хвърля възможности към младите играчи и ние винаги сме разчитали на тях."

На въпрос как се е справил с миналогодишната трагедия да загуби титлата в последната минута от сезона, Фърги се пошегува: "Е, червеното вино помага!"

 

  Сподели
89