Челси спечели битката за Оскар


Н. Гавазов

Челси спечели битката за Оскар

Челси спечели борбата за подписа на бразилския вундеркинд Оскар, съобщава новината Daily Mail. Според информацията, в най-близко време „аристократите" ще оформят сделката по привличане на играча, която е на стойност 25 милиона паунда. „Сините" вече похарчиха 42 милиона паунда от началото на лятото, подписвайки с Марко Марин и Еден Азар, но по всичко личи, че лондончани нямат намерение да спрат със своята трансферна дейност.

Следващото ново попълнение трябва да стане 20-годишният плеймейкър на Интернасионал Оскар, за когото се оглеждаха много европейски клубове, в това число и Тотнъм с мениджър Вилаш-Боаш.

Оскар, чието пълно име е Оскар дос Сантош Ембоба Джуниор привлече погледите към себе си преди година на Световното първенство за младежи до 20-годишна възраст, оформяйки хеттрик във финала срещу връстниците си от Португалия. До този момент Оскар проведе няколко срещи и за националния отбор на Бразилия.

От Челси предполагат, че Оскар с лекота ще се впише в състава на Роберто Ди Матео заради големият брой свои сънародници - Давид Луис, Рамирес и Лукас Пиасон, които биха могли да облекчат адаптацията на новото попълнение. Освен това на „Стамфорд Бридж" може да акостира и още един бразилец - Хълк от Порто.

 

  Сподели
82