Роджърс: Вратите на Ливърпул са отворени за Далглиш


Н. Гавазов

Роджърс: Вратите на Ливърпул са отворени за Далглиш

Новият наставник на Ливърпул Брендан Роджърс отдава дължимото на своя предшественик и се надява, че като мениджър може да се приближи до достиженията на шотландеца. Както е известно, независимо от победата в Купата на Лигата и участие на финала в Купата на Англия, Кени Далглиш бе отправен в оставка за незадоволителни резултати във Висшата лига.

Неговият 39-годишен приемник, който бе представен официално в петък, подчерта влиянието, което легендарният шотландец оказва на клуба и го призова да не стои далече от Ливърпул след своето уволнение.

„Аз много уважавам Кени Далглиш и моите врати винаги ще са отворени за този човек. Тук е неговият дом. Той се явява сърцето и душата на този клуб. Известна е неговата безгранична любов към Ливърпул. Извинете ме, но никой и никога не е обичал толкова много този клуб, така както Кени", заяви Роджърс за The Guardian.

„Аз съм тук не за да се гоня с него. Този човек е легенда във футбола и един от най-добрите мениджъри на този клуб. Но аз се надявам,че след някое време хората ще се обърнат назад и също ще си спомнят за моите успехи", каза още наставникът на Ливърпул.

Севроирландецът призна също така, че не всички запалянковци на клуба искат да го видят на поста мениджър.

„Във всеки клуб има три вида фенове. Първите безгранично обичат своя клуб и неговия мениджър, тъй като Ливърпул се явява част от техния живот и страст. Вторите ви приемат, но за да заслужиш тяхното уважение, необходимо е да донесеш много успехи на клуба. Това е напълно нормално. Третите са критиците. Тях няма как да промениш. Когато побеждаваш с 4:0, те искат резултат 5:0. Когато спечелиш титла, те искат три. Никога няма да се притесня от тези запалянковци. Разбирам, че не всички искат да ме видят като мениджър на този клуб, но това е част от футбола", завършва Роджърс.

 

  Сподели
100