Суарес: ФА ме наказа без нито едно доказателство


И. Ангелов

Суарес: ФА ме наказа без нито едно доказателство

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес критикува Футболната Асоциация, след като му бе назначено наказание от 8 мача за расистки нападки към Патрис Евра от Манчестър Юнайтед. Вчера преди срещата с Русия, Суарез заговори пред Russia Today и се изказа остро по адрес на ФА, обвинявайки асоциацията в неправилни решения:

"Наказанието ми, предполагам, може да наречем невероятно и странно. Нямаше нито едно убедително доказателство, че съм направил всичко, в което бях обвинен."

"Приех го без да казвам нищо, защото знам, че можеха да удължат наказанието, и всичко това щеше да продължи. Но аз съм спокоен за себе си, а и клубът и семейството ми също. Всички знаят, че Уругвай е страна с голям брой чернокожи."

"В отборите си винаги съм имал приятели от двата цвята, както и в национала, в Ливърпул, в Холандия, където повечето бяха от Суринам. Никога не съм имал проблем с тях."

"Холандия е от тези страни, в които повечето са чернокожи, но това никога не е било проблем. Изглеждаше, че ФА иска да се отърве от играч на Ливърпул. Това и стана и те бяха доволни."

"Това, което изговори пресата не ме интересува. Интересува ме какво казват за мен в Ливърпул и Уругвай. Обикновено ме подкрепят. След наказанието ми казаха, че феновете ще ме накажат, ще ме обиждат. Но това не ме притесняваше. Всички ме освиркваха и ме наричаха расист. Опитах да не обръщам внимание на това."

  Сподели
84