Ван Перси все по-близо до Ювентус?


Н. Гавазов

Ван Перси все по-близо до Ювентус?

Ювентус продължава преговорите с нападателя на Арсенал Робин ван Перси, който след една година ще бъде свободен агент. Според La Gazzetta dello Sport, голмайсторът на Висшата лига на Англия е бил в Торино миналата седмица и се е запознал отблизо с новия стадион на „Старата дама", както и с клубната база във Виново.

Италианският шампион търси голям нападател, който да помогне на тима в кампанията му в Шампионската лига и холандеца е един от многото играчи, които се свързват с преминаване на „Ювентус Арена". Редица местни издания разкриха днес, че „бианконерите" са предложили на Ван Перси годишна заплата от шест милиона евро, което е малко повече от това, което Арсенал възнамерява да даде на нападателя според условията на новия му договор.

Освен това, босовете на „Старата дама" са обещали на холандеца да му предоставят да носи десети номер, който по-рано принадлежеше на легендата Алесандро Дел Пиеро. Тази информация по-късно бе потвърдена и от Mediaset и със сигурност ще разтревожи Арсен Венгер.

По-рано този месец стана ясно, че агентът на Ван Перси също бе в Торино, за да обсъди възможните договорни условия за своя клиент. Въпреки това, Ювентус все пак ще трябва да се споразумее с Арсенал за цената на трансфера, а и да се пребори с Манчестър Сити, откъдето също се интересуват от нападателя.

Бъдещето на холандеца на „Емирейтс" става все по-несигурно, като се има предвид, че той отложи преговорите за нов договор за след Европейското първенство по футбол в Украйна и Полша, прави своя извод Mediaset. Дотогава обаче могат да се случат много неща, включително и това Ювентус да се разбере с холандеца, допълва медията.

 

  Сподели
119