В преговорите между Арсенал и Ван Перси възникнаха трудности


Н. Гавазов

В преговорите между Арсенал и Ван Перси възникнаха трудности

Първият стадии от преговорите на Арсенал с нападателя Робин ван Перси за нов договор завършиха с неуспех. Страните така и не намериха общ език, което със сигурност ще разтревожи мениджъра на тима Арсен Венгер.

Както е известно, „артилеристите" разполагат с няколко дни до заминаването на голмайстора на Висшата лига за лагера на националния отбор на Холандия за подготовка за Евро 2012. Поради това в сряда Венгер седна на масата за преговори със своя капитан, за да обсъди по-нататъшното сътрудничество.

Според днешната британска преса, Ван Перси е изказал пред мениджъра своите опасения от способността на Арсенал да се бори за трофеи. През сегашния сезон „артилеристите" останаха от Сити на 19 точки и Робин вижда, как неговият клуб не прави нищо за да компенсира това изоставане.

От своя страна Венгер припомнил на холандеца за подписването с Лукаш Подолски обещал по-нататъшни покупки. Също така французинът обещал на нападателя увеличение на заплатата до 130 000 паунда на седмица, което не впечатлило Ван Перси.

Естествено, преговорите ще продължат. Ситуацията се следи внимателно от Ювентус, въпреки че „бианконерите" заявиха, че се отказват от борбата за голмайстора на Висшата лига на Англия. По-осезаем е интересът на Манчестър Сити и Барселона.

 

  Сподели
82