Юнайтед ще позволи само на един футболист да играе на Олимпиадата


Н. Гавазов

Юнайтед ще позволи само на един футболист да играе на Олимпиадата

Манчестър Юнайтед предупреди Футболната асоциация на Англия (ФА), че ще може да пусне в Олимпийския отбор на Великобритания само един играч над 23 годишна възраст, съобщи новината Sky Sports. Както е известно всеки един от участниците на Олимпийските игри има право да попълни състава си с трима играчи над 23 години и от Юнайтед това могат да бъдат Рио Фърдинанд, Джони Еванс, Пол Скоулс и Уейн Рууни.

Според информациите, „червените дяволи" са изпратили писмо до футболните чиновници в страната, че те могат да разчитат единствено на 38-годишния Райън Гигс - всички останали покани ще бъдат блокирани.

Тази новина идва по-малко от 24 часа след като стана ясно, че Юнайтед няма да пусне Хавиер Ернандес за участие в Олимпиадата с отбора на Мексико. Както е известно, преди около месец мениджърът на шампионите се оплака, че двата големи спортни турнира през идващото лято могат да провалят подготовката на отбора. Очевидно е, че шефовете на Юнайтед са се вслушали в жалбите на шотландския специалист и така подредиха нещата, че Сър Алекс да разполага с всички играчи по време на подготовката на тима за новия сезон.

 

  Сподели
73