Арсенал е изправен пред трансферен рекорд


Н. Гавазов

Арсенал е изправен пред трансферен рекорд

Арсенал е изправен пред това да установи нов трансферен рекорд. Както съобщава френското издание Le Parisien, сделката по привличането на 21-годишния опорен полузащитник на Рен и националния отбор на Франция Ян Мвила на практика е съгласувана. Миналата седмица „артилеристите" потвърдиха официално за покупката на нападателя на Кьолн Лукаш Подолски и съвсем скоро се очаква Арсенал да съобщи за това, че е подписал с М'Вила.

Припряността на лондончани е продиктувана от факта, че водещите играчи ще се отправят в националните си отбори, освен това след Евро 2012 цената на нужните футболисти може да скочи. Но има и друг фактор - ръководството на Арсенал трябва да убеди Ван Перси и Тео Уолкът да подпишат нови договори, а това може да стане само при положение, че бъдат потвърдени високите амбиции на клуба.

Le Parisien, а по-късно The Telegraph съобщават, че Арснал ще похарчи за М'Вила рекордните за клуба 22 милиона евро. Рен вече се е примирил със загубата на своя лидер, а самият играч предвкусва съвместната си работа с Арсен Венгер.

Очаква се, че потвърждението на трансфера ще бъде обявен след срещата от последния кръг на Висшата лига на Англия против УБА в неделя. Победата ще гарантира на Арсенал участие в Шампионската лига догодина, каквото всъщност е условието на Ян да дойде на „Емирейтс".

 

  Сподели
66