Компани: Само Класикото е по-голямо дерби от Манчестърското


И. Ангелов

Компани: Само Класикото е по-голямо дерби от Манчестърското

Защитникът на Манчестър Сити Венсан Компани вярва, че дербито на Манчестър е второто най-голямо в световния футбол, като пред него е единствено това на Испания - Ел Класико, между Реал Мадрид и Барселона. В понеделник лидерите в Англия се срещат в решаващ мач помежду си и The Guardian цитира думите на Компани:

"Невъзможно е някой да не е чувал за дербитата. Преди да отидеш в един клуб ти се интересуваш от победите, предполагам, че след Ел Класико, това е най-големият мач на ниво клубен футбол. Когато се стигне до тук, ние имаме опит. Но това е лудост, не искаш да знаеш, че те гледат 400 милиона по света."

"Обажданията по телефона не помагат. Не само тук, но и в Китай, Америка, по целия свят. Невероятно е колко хора са замесени в такъв мач, не можете да си представите."

"Това е предизвикателство. Но ние сме голям отбор, няма да заговоря за индивидуални хода, защото е пълно със страхотни характери - затова обичам този отбор. Досега не съм играл в отбор, в който няма напрежение на тренировка, както тук. Обикновено разбираме от пресата, че нещо между нас е станало - но никога не е така."

  Сподели
76