Седмицата в цифри: 251 Ел Класико, 41 години на Олд Трафорд, 1 равен мач на Лацио


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 251 Ел Класико, 41 години на Олд Трафорд, 1 равен мач на Лацио

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

251 „Ел Класико" се състоя в Испания. Но този път победител в него стана Реал Мадрид, който дълго време не можеше да спре каталунската машина. Този път 99 000 човека наблюдаваха, как „белите" се разправиха с техните любимци.

41 години нито един отбор не успяваше да вкара четири гола на „Олд Трафорд" и да не постигне победа! През 2009 година Ливърпул отбеляза във вратата на „червените дяволи" четири попадения и се наложи над историческия си съперник.

33 срещи без загуба е Ювентус в първенството на Серия А, а победата на „бианконерите" над Рома е шеста поред. Подобно постижение „Старата дама" не помни от септември 2005 година.

26 удара към вратата на Болтън отправиха играчите на Суонзи Сити, от които „лебедите" вкараха само 1 гол.

22 мача без победа записа Кайзерслаутерн. „Червените дяволи" сложиха край на тази лоша серия през уикенда, побеждавайки Херта с 2:1.

8 точки спечели Болоня от лидерите Милан и Ювентус - „фелсинеите" завършиха четири пъти наравно с грандовете от Милано и Торино.

2,7 точки средно на мач печелят на своите стадиони Монпелие и Барселона. Най-добре у дома си играе единствено Манчестър Сити, който има фантастичен показател от 2.88 точки.

4 гола в 4 мача допусна Рома (от Каляри, Аталанта, Лече и Ювентус) и така „вълците" установиха свой собствен анти-рекорд.

2 пореден сезон Борусия Дортмунд е шампион на Германия. И двата пъти Юрген Клоп изведе отбора до първото място в Бундеслигата. Подобно нещо не се случва за първи път. В средата на 50-те години (1955, 1957) Борусия нямаше равен, както и в средата на 90-те (1995, 1996). Никога в своята история „жълто-черните" не са ставали три пъти подред шампиони.

1 равен мач има Лацио от началото на 2012 година

 

  Сподели
291