ФА отхвърли апелациите на Иванович и Дони


Н. Гавазов

ФА отхвърли апелациите на Иванович и Дони

Дисциплинарната комисия на Футболната асоциация на Англия (ФА) обяви резултатите от разглеждането на апелациите на вратаря на Ливърпул Дони и защитника на Челси Бранислав Иванович, съобщи Sky Sports. Според информациите, футболните чиновници са отхвърлили доводите на двамата футболисти и сега играчите ще трябва да изтърпят своите наказания.

Както е известно, Дони беше изгонен за нарушението „последна надежда" при гостуването на Блекбърн във вторник вечер. Отчитайки, че другият вратар Рейна все още изтърпява наказанието си, Ливърпул подаде апелация, с която се опита да спечели време и Дони да играе в съботния полуфинал от Купата на Англия срещу Евертън. ФА реагира обаче необичайно бързо, разгледа въпросната апелация в рамките на 24 часа и сега стражът на мърсисайдци ще трябва да изтърпи наказание от един мач.

Що се отнася до Бранислав Иванович, той ще пропусне следващите три мача на своя отбор - неделният полуфинал от Купата на Англия с Тотнъм, а също така дербитата с КПР и Арсенал. По този начин сърбинът заплати скъпо за удара си с лакът в корема на защитника на Уигън Шон Малоуни.

Малкото по размер наказание на Дони е в резултат на това, че вратарят не игра грубо при нарушението си, докато голямата санкция на Иванович, която идва постфактум е заради жестокостта на защитника спрямо противника.

 

  Сподели
66