ВВС: Ливърпул няма да получи право на екстремна аренда


Н. Гавазов

ВВС: Ливърпул няма да получи право на екстремна аренда

Висшата лига на Англия няма да позволи на Ливърпул екстремно получаване на вратар под наем от друг клуб, съобщи новината ВВС. Както е известно, при определени обстоятелства ръководството на Премиършип може да разреши на даден клуб да подпише с играч извън трансферния прозорец. През последните години от правото на „екстремен наем" се възползваха Манчестър Сити и Арсенал, привличайки съответно Мартин Фулъп у Йенс Леман.

В момента Ливърпул попадна в подобна ситуация, когато Хосе Рейна и Дони ще бъдат извън терените за дисквалификация. Единствената разлика се състои в това, че проблемите на „червените" не идват от контузии на основните вратари, а от техните наказания.

Отчитайки факта, че Ливърпул сам е усложнил ситуацията, Висшата лига няма да позволи на мърсисайдци да се възползва от правото на „екстремния наем". Това означава, че вратата на „червените" в полуфиналния мач за Купата на Англия ще бъде защитавана от Брад Джонс, който в своята кариера има едва 3 мача за Ливърпул. През ноември синът на австралиеца почина от левкемия и Брад посвети спасената снощи дузпа срещу Блекбърн на починалото си дете.

Тежката ситуация в Ливърпул накара мърсиайдци да си върнат по спешност дадения под наем в Хъл Сити страж Петер Гулаши. 22-годишният унгарец бе преотстъпен на "тигрите" през миналото лято и оттогава е изиграл 15 мача за Хъл.

 

  Сподели
64