Седмицата в цифри: 161 гола на Барселона, 43 титли на Селтик, 24 секунди на Гомес


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 161 гола на Барселона, 43 титли на Селтик, 24 секунди на Гомес

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

250-я си мач във Висшата лига на Англия Клинт Демпси отпразнува с дубъл във вратата на Болтън. Американскуят полузащитник не спря до тук и още в следващия кръг се отличи срещу Челси. На сметката на американеца вече има 16 гола от началото на сезона.

110 жълти картона са получили футболистите на Валенсия от началото на сезона. Прибавени към шестте червени картона, това прави „прилепите" най-недисциплинираният тим от топ 5 на шампионатите на Европа.

161 гола отбеляза Барселона през сезон 2011/12. Това се случи в 54 мача и по този начин каталунците установиха нов рекорд в Испания. Предишният беше отново на „блаугранас" - 158 гола.

72 на 28 е съотношението на процентното владеенето на топката в мача Манчестър Юнайтед - КПР.

43 пъти в историята на Висшата лига на Шотландия Селтик е печелил титлата. След четири годишна пауза, отборът отново е победите. Финансовите трудности на Глазгоу помогнаха на Селтик да увеличи преднината си в таблицата за класиране, а титлата дойде след голяма победа с 6:0 над Килмарнък.

24 секунди бяха нужни на Марио Гомес да вкара своя първи гол във вратата на Аугсбург.

23 мача без загуба е Борусия Дортмунд в шампионата на Бундеслигата.

15 равенства от началото на сезона имат на сметката си Дижон и Сошо, и в това отношение двата тима държат палмата на първенството от всички тимове в топ 5 на шампионатите на Европа. След тях с по 14 равенства са Астън Вила, Ювентус, Валенсие, Оксер и Каен.

6 гола отбеляза Райо Валекано във вратата на Осасуна. „Можехме да вкараме още, ако играехме по-добре", заяви недоволният старши-треньор на Райо Валекано Хосе Сандовал.

1 победа в последните си шест мача записа Интер - срещу Киево. „Нерадзурите" вкараха само четири гола в последните осем мача от ерата „Раниери", но при Страмачони те имат седем попадения в два мача.

1 гола е отбелязал от началото на сезона Амаури. Попадението му обаче се оказа много важно за заемането на първото място от Ювентус - клубът, от който играчът си тръгна силно разочарован.

0 Наполи не беше допускал гол от дузпа от началото на сезона. Това обаче беше променено в 81-та минута на мача срещу Лацио, когато Ледесма от "орлите" бе точен от "бялата точка".

0 Нито един удар не успя да отправи КПР в очертанията на вратата на Юнайтед в последния мач между двата отбора. Единствените два изстрела на лондончани бяха извън рамките на вратата.

 

  Сподели
168