Седмицата в цифри: 19 минути на Стилиян Петров....


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 19 минути на Стилиян Петров....

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

1 500 победа в шампионата на Испания постигна Реал Мадрид. Юбилеят със сигурност ще бъде запомнен, защото „бланкосите" удържаха голяма победа в Памплона - столични вкараха пет гола, срещу един на домакините.

1095 минути не беше вкарвал в шампионата на Англия Фернандо Торес. Головата суша на испанеца завърши, когато Ел Ниньо порази вратата на Астън Вила.

239 изстрела бяха отправени от всички отбори в срещите им в 31-я кръг на Серия А.

30 мача без загуба проведе Ювентус в шампионата на Серия А сезон 2011/12! На практика, „Старата дама" не познава загуба от май 2011 година. В дербито на кръга „бианконерите" бяха безапелационни спрямо Наполи, побеждавайки „партенопеите с 3:0.

19 минута на мача Астън Вила - Челси стана времето на Стилиян Петров. Преди срещата пресслужбата на бирмингамци съобщи за ужасяващата диагноза на българина. Сега на Петров предстои тежка борба с коварната болест. Преди това феновете решиха да окажат подкрепата си спрямо капитана на Вила. Стилиян носи на гърба си фланелка с 19 номер и именно в тази минута на срещата стадионът стана на крака и в продължение на 60 секунди аплодираше Петров. Колко малко се иска да бъдеш човек...

16 кръга бяха нужни на Сарагоса за да се измъкне от последното място в Примера дивисион.

15 -та победна домакинска серия на Манчестър Сити през настоящия сезон приключи. „Гражданите" завършиха 3:3 със Съндърланд и дори бяха изправени пред загуба. Но серията от 20 мача без поражение продължава.

3 са българските отбори, които попаднаха в топ 400 на най-добрите отбори в света.

 

  Сподели
126