Нюкасъл унижи Ливърпул - Рейна с червен картон (видео)


И. Ангелов

Нюкасъл унижи Ливърпул - Рейна с червен картон (видео)

Отборът на Нюкасъл Юнайтед прие Ливърпул в пореден кръг от Висшата лига на Англия, като домакините надделяха в срещата с 2:0, а формата на гостите от Мърсисайд изглежда все по-ужасяваща с всеки кръг. За капак вратарят Пепе Рейна бе изгонен в края на срещата и вероятно ще получи наказание от 3 срещи. Ливърпул е спечелил само 8 точки в последните си 12 срещи, като това е най-лошата серия за тима от 1954 година насам.

Папис Сисе се разписа на два пъти за своите, за да оформи резултата днес, след което бе заменен. В 19-ата минута той вкара след изключителен пас на Бен Арфа. Минути преди това дойде най-чистата ситуация за гостите, когато Керъл получи високо подаване. Той овладя, финтира двама и преодоля и вратаря Тим Крул. На опразнената врата той реши вместо да стреля да потърси дузпа и получи жълт картон за симулацията.

В 59-ата минута Сисе вкара отново със спокоен завършек, отново след асистенция на Бен Арфа.

Последваха минути, в които се редуваха атаки, а Кени Далглиш направи и трите си смени. В една ситуация в 83-ата минута Рейна улови топката, а Джеймс Пърч опита да му попречи той да започне бърза атака. Рейна отговори с удар в носа на играча и бе изгонен. На врата до края на мача застана Луис Енрике, но до повече голове не се стигна.

По този начин Ливърпул остава на 8-ата позиция с 42 точки, като всички отбори до 12-та позиция имат 39, а Нюкасъл се изравнява с Челси на 5-то място с 53 точки. Четвъртият Тотнъм играе днес и има 55.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
235