Седмицата в цифри: 900 победи на Байерн, 400 мача на Пирло, 1 загуба на Милан


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 900 победи на Байерн, 400 мача на Пирло, 1 загуба на Милан

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

900 победи в Бундеслигата регистрира Байерн Мюнхен. Отборът воден от Юп Хайнкес разгроми Хофенхайм със 7:1 в своя мач № 1593 в първенството на Германия. Освен това баварците имат още 373 равенства и 320 загуби. Байерн отбеляза 3416 гола за този период и допусна 1554.

400 мача записа в Серия А Андреа Пирло. Това се случи в срещата от 27-я кръг на първенството против Дженоа.

100 отбелязани гола във Висшата лига на Англия има на сметката си Дидие Дрогба. Юбилейният си гол нападателят на Челси отбеляза срещу Стоук Сити. Дрогба стана първият африканец, който достигна границата от 100 вкарани гола.

55 секунди бяха достатъчни на Николай Мюлер да вкара най-бързият гол в Бундеслигата сезон 2011/12. Благодарение на това, Майнц05 победи Нюрнберг с 2:1.

21 мача трябваше да изиграе Манчестър Юнайтед за да си върне първото място във Висшата лига на Англия. Това се случи благодарение на победа на „червените дяволи" срещу УБА и загубата на „гражданите" срещу Суонзи Сити.

19 мача без загуба е Борусия Дортмунд. Шампионът на Германия повтори рекорда, който бе поставен от тях през сезон 1991/1992. Едва ли равенството срещу Аугсбург ще удовлетвори Юрген Клоп, тъй като Байерн скъси дистанцията с „жълто-черните". Ако Борусия Дортмунд не допусне загуба в следващият си двубой, шампионите ще влязат в историята на Бундеслигата.

12 мача без победа е Уигън на собствения си стадион в срещи от Висшата лига.

5 гола в един мач от Шампионската лига отбеляза Лионел Меси. Това се случи срещу Байер Леверкузен на „Камп Ноу" в осминафинален двубой от най-престижния европейски клубен турнир на Стария континент. До този момент нито един друг футболист не е успял да постигне подобно нещо.

5 поредни победи в Серия А записа Наполи. За последно „партенопеите" направиха това през 1988 година.

4 поредно равенство записа Ювентус в Серия А, което е 14-то от началото на сезона и по този показател „бианконерите" изравниха рекорда си от кампанията през 1996/97 година. Клубният рекорд от 17 равенства е през сезон 1955/56, но рекордът в Серия А принадлежи на Мантова - отборът раздели цели 22 пъти точките със своите противници. Това се случи през сезон 1966/67.

3,5 години Тотнъм няма загуба в три поредни срещи. За последно „шпорите" зарадваха своите противници през октомври 2008 година, когато начело на отбора беше испанеца Хуанде Рамос.

1 загуба има Милан в последните им 23 мача в Серия А.

 

  Сподели
183