Конфликт в съблекалнята на Сити - отборът се разпада?


Н. Гавазов

Конфликт в съблекалнята на Сити - отборът се разпада?

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е изправен пред открит бунт от страна на своите играчи на отбора, пише в днешният си брой Daily Star. Според информация на изданието, отношенията на италианеца с някои от ключовите фигури в съблекалнята рязко са се влошили още преди загубата в неделния мач срещу Суонзи, благодарение на която Юнайтед си върна лидерската позиция в класирането.

Предполага се, че италианецът е успял да разгневи до краен предел своите играчи след поражението от португалския Спортинг Лисабон в първия 1/8-финален двубой от Лига Европа. Вместо да се завърнат у дома веднага след въпросния мач, както обикновено се случва след международните срещи, хората на Манчини са тренирали до събота на португалска земя при доста висока за зимата температура.

Веднага след това футболистите на Сити са отлетели за Кардиф и са останали в Уелс за една нощ преди сблъсъка със Суонзи. Според източник от клуба, настроението в отбора се е влошило до такава степен, че част от футболистите искат Манчини да си тръгне от отбора след края на сезона, ако може дори и по-рано.

„Това беше повратен момент по отношение на чувствата на играчите към мениджъра на отбора. Някои от играчите са недоволни. Те вярват, че титлата ще бъда запазена от Юнайтед, докато Манчини е в клуба", цитира изданието източник от клуба.

„Всеки един от футболистите на отбора иска отчаяно да печели, въпреки че това може да запази поста на Манични. Но футболистите са изчерпани и не могат да разберат решението на своя наставник да ги задържи в Португалия. Там беше толкова горещо, а допълнителните тренировъчни сесии бяха непосилни за тях", каза още информаторът.

„Страховете се увеличават от това, че някои от звездните имена в тима обмислят да напуснат отбора през лятото. Докато някои са склонни да изчакат края на сезона и да видят какво ще се случи, други предпочитат някой друг да поеме отговорността за последните десет мача в Лигата. Всичко може да завърши със загуба на много от най-добрите ни играчи" споделя още източникът.

 

  Сподели
75