Давид Силва: Съвсем скоро Сити ще се бори за победа в ШЛ


Н. Гавазов

Давид Силва: Съвсем скоро Сити ще се бори за победа в ШЛ

Полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва призна, че той се чувства много щастлив в Англия и не съжалява за това, че навремето не е бил закупен от Барселона или Реал Мадрид. Както е известно, през 2010 година Валенсия беше сполетян от огромни финансови трудности свързани с изплащането на дълговете на клуба и „прилепите" се принудиха да продадат някои от водещите си играчи. Не дочаквайки покана от двата водещи клуба в Испания, Давид Силва тръгна да покорява Англия.

В Сити испанецът се превърна в истински лидер, който прави цялата игра на „гражданите". Давид е убеден, че неговият отбор, който след 26 кръга е лидер в класирането, постепенно се приближава към нивото на Барселона и Реал Мадрид.

„Нито Барселона, нито Реал ме поканиха при тях. А Манчестър Сити ме поканиха и затова сега съм тук. Отидох там, където исках. Бях много щастлив във Валенсия, но нещата така се развиха, че трябваше да си тръгна. На този етап Сити беше най-добрия вариант и аз смятам, че направих правилния избор. Щастлив съм в Англия. До края на моя договор остават две години и аз смятам да ги отработя. Не искам да ходя никъде", призна Силва за Daily Mirror.

"Тук хората са много добри към мен и се надявам, че ще продължа да получавам още по-голямо удоволствие от играта. Манчини ми даде увереност, а това е много важно за един играч. Партньорите ми се адаптираха към играта и това също е добре за мен. Наслаждавам се на всеки свой мач", продължава Силва.

„Реал и Барселона дълго време работеха над своя статут, спечелвайки много трофеи и сега разполагат с огромни възможности. Сити постепенно се приближава към тяхното ниво. Ако не през следващата година, то съвсем скоро ние ще се борим за победа в Шампионска лига", завършва полузащитникът на Сити.

 

  Сподели
91