Седмицата в цифри: 400 гола на Раул, 200 мача на Меси и 3 автогола на Брайтън


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 400 гола на Раул, 200 мача на Меси и 3 автогола на Брайтън

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която нашите читатели ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

1 000 мача проведе Херта в немската Бундеслига. В своя юбилеен двубой обаче „Старата дама" отстъпи на Борусия Дортмунд и това бе повод за феновете да се пошегуват, че следващият юбилей ще бъде по-успешен.

400 гола в своята кариера отбеляза Раул Гоналес Бланко. Испанският нападател постави началото на разгрома на Хофенхайм. Раул е първият испанец, който постига подобен резултат. 323 гола са отбелязани с екипа на Реал Мадрид, 44 с националния отбор на Испания и 33 с Шалке 04.

291 минути са без гол „нерадзурите". Последният път когато Интер не успя да порази вратата на своите съперници за подобен период от време бе през 1999 година!

200 мача в шампионата на Испания проведе Лионел Меси. Аржентинският футболист, който три пъти бе обявен за най-добър игра в света е най-младият футболист на Барселона, достигнал 200-головата отметка.

75 гола има на сметката си Едисон Кавани в Серия А.

50 гола в Лига 1 постигна бившият френси нападател Сидни Гову. Нападателят на Евиан изравни резултата в мача с Кан в добавеното от съдията време.

16 Чарлтън е непобеден в последните си 16 домакински мача в Лига 1.

13 място зае Кристиано Роналдо в списъка на най-добрите голмайстори на Реал Мадрид след последния кръг на Примера дивисион.

11 мача вече Дженоа не може да опази суха своята врата

6 автогола в Бунделигата за 173 мача си отбеляза македонският защитник на Майнц 05 Николче Новески.

3 гола в собствената си врата в един мач си вкараха играчите на Брайтън! Това стана в осминафинала за Купата на Англия срещу Ливърпул, който „чайките" загубиха с 1:6.

0 толкова са отбелязаните голове от Удинезе в мачове, в които не играе Антонио Ди Натале.

 

  Сподели
168