В САЩ: Глобалният образ на Ливърпул трябва да бъде оправен


Н. Гавазов

В САЩ: Глобалният образ на Ливърпул трябва да бъде оправен

Поведението на Луис Суарес във вчерашния мач с Манчестър Юнайтед привлече критиката на пресата в САЩ, която поиска от американските собственици на клуба да се намесят. Както е известно, уругвайският футболист отново се озова в светлината на прожекторите, след като игнорира протегнатата ръка на капитана на Юнайтед Патрис Евра преди първия съдийски сигнал на мача на „Олд Трафорд".

Мачът е първи за Суарес в стартовия състав на мърсисайдци след изтърпяване на наказание от осем мача за отправяне на расистки обиди към френския национал Евра. Инцидентът предизвика много коментарии сред футболната общественост, която осъди поведението на уругвайския национал, а също така предизвика гнева на Сър Алекс, който заяви, че Суарес е „позор за клуб като Ливърпул".

В САЩ, The New York Times смята, че собствениците на Ливърпул трябва да се намесят, за да оправят световния имидж на клуба.

„Ако Fenway Sports Group е наистина отговорен собственик на отбор във футбола както в бейзбола, те трябва да се намесят в Ливърпул, клуб от Висшата лига на Англия и бързо да ремонтират глобалния му образ. В събота Ливърпул загуби от Манчестър Юнайтед с 2:1, което позволи на Юнайтед да се изкачи временно на първо място във Висшата лига. Такава загуба не е позорна. Юнайтед защитава титлата си в Англия и много рядко губи у дома", пише The New York Times.

„Но много зрители по целия свят видяха позорната постъпка на играча на Ливърпул Луис Суарес, който отказа да се ръкува с Патрис Евра преди първия съдийски сигнал", продължава The New York Times.

Статията завършва с думите: "Време е за Джон Хенри и Том Вернер, лидери на Fenway Sports Group, която контролира Ливърпул, ясно да посочи посоката на отбора по този въпрос".

The Associated Press пък акцентира на това, че инцидентът е засенчил триумфа на Юнайтед.

„Луис Суарес отказа да се здрависа с Патрис Евра, с което засенчи победата с 2:1 на Манчестър Юнайтед над историческия си съперник Ливърпул, благодарение на което шампионите се изкачиха на върха в класирането на Висшата лига", пише АР.

"Суарес бе сред последните играчи в отбора и когато дойде очакваният момент, за няколко секунди се създаде известно напрежение. Без никакво колебание, Суарес пренебрегна ръката на Евра и отказа да го поздрави. И когато уругвайският нападател се насочи да поздрави следващият футболист, разгневеният французин хвана ръката му. Но Суарес се освободи и продължи към останалите играчи. След ръкостисканията, Суарес и Евра получиха подкрепата на своите съотборници", пише пък уругвайският El Pais.

 

  Сподели
76