Между Манчестър Сити и Милан избухна война на думи


Н. Гавазов

Между Манчестър Сити и Милан избухна война на думи

Президентът на Манчестър Сити Халдун Ал-Мубарак предупреди Милан, че Карлос Тевес няма да бъде продаден евтино, само за да бъде сложен край на сагата, която до този момент струва на скандалния нападател 9,3 милиона паунда. Както е известно, Пари Сен Жермен и Интер изразиха своя интерес към Тевес, но 27-годишният футболист даде ясно да се разбере, че предпочита да се присъедини към Милан.

Седемкратният европейски шампион обаче все още не е успял да представи подходяща оферта за аржентинеца, след като последното предложение от 25 милиона евро (20.9 милиона паунда) бе отхвърлено от ръководството на „гражданите", което от своя страна желае да получи за Тевес не по-малко от 25 милиона паунда.

Въпреки това, последните действия на агента на нападателя Кия Джурабчиян, както и на вицепрезидента на Милан Адриано Галиани ясно показват, че италианците нямат никакво намерение да се съобразят с желанието на клуба от „Етихад Стейдиъм". Напротив, тази вечер известният футболен експерт Джанлука Ди Марцио заяви, че Милан дори е дал ултиматум на Сити: до петък Тевес трябва да пристигне в Милано, в противен случай „росонерите" ще подпишат още същия ден с Макси Лопес от Катания.

Цялата тази история очевидно е разгневила Халдун Ал-Мубарак, който в интервю за базирания в Абу Даби вестник The National се изказа много остро относно създалата се ситуация.

„Както стоят нещата, Милан не е опция за Карлос Тевес", заяви Ал-Мубарак.

„Г-н Галиани и неговите съветници са си изградили едно криворазбрано чувство от предварителните им разговори с Карлос Тевес и неговите агенти. Ако те искат наистина да направят нещо през този трансферен прозорец, по-добре ще бъде да спрем да се поздравяваме един друг и да започнат да мислят върху начина, по който те ще изпълнят нашите условия", каза още президентът на Сити.

Тевес в момента се намира в Аржентина, където пристигна на 7 ноември, 15 дни след като бе глобен с две седмични заплати, заради отказа си да загрява по време на мача от Шампионската лига с Байерн Мюнхен.

В края на ноември нападателя бе глобен с още шест заплати за самоотлъчването си от клуба и освен това ръководството на „гражданите" спря да изплаща възнагражденията на играча, които са в размер от 200 000 паунда на седмица. Тевес загуби и 6-те милиона паунда премия за лоялност и по този начин спорът с лидера във Висшата лига на Англия струва на аржентинеца една доста зашеметяваща сума.

В контекста на похарчените 1 милиард паунда в английския клуб, Милан смята, че 25 милиона евро и 25 милиона паунда не са някакъв проблем за Сити. Но за босовете от „Етихад Стейдиъм" въпросът е принципен и Халдун даде да се разбере, че „гражданите" няма да помръднат от своите искания, дори това да означава, че Тевес остава играч на Сити и след 31 януари.

„Карлос си остава наш играч съгласно договорните си задължения със Сити. Ако не получим оферта, която да считаме за подходяща, ще продължим да спазваме условията по договора му", каза още Халдун.

 

  Сподели
160