Sky Sports: Бербатов започна преговори с Байер


Н. Гавазов

Sky Sports: Бербатов започна преговори с Байер

Както съобщи Sky Sports във вечерната си емисия, нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е заминал за Германия за да преговаря със своя бивш клуб Байер Леверкузен. Медията съобщава, че интерес към българина има също така от Байерн Мюнхен и Анжи Махачкала.

Слуховете за това, че най-добрия голмайстор на Висшата лига на Англия за миналия сезон може да напусне „Олд Трафорд" се носят още от лятото. Това не пречи на мениджъра на „червените дяволи" Сър Алекс постоянно да дава изявления, че Митко продължава да фигурира в неговите планове.

Действащият контракт на Бербатов изтича в края на сегашния сезон, а от клуба никой не предлага нова дългосрочна сделка. Юнайтед дори не бърза да се възползва от своето право за едностранно удължаване на сегашния договор на нападателя.

Sky Sports съобщи, че в неделя 30-годишният българин е излетял за Франфурт, където са пристигнали представители на Байер. Този клуб Митко напусна през 2006 година, присъединявайки се към Тотнъм, а две години по-късно той премина на „Олд Трафорд".

Ако предложението на Байер не удовлетвори Бербатов, пред българина има други варианти. Преминаването в Анжи ще обезпечи старините на нападателя, а трансфер в Байерн Мюнхен ще му даде шанс да се пребори за трофеи.

 

  Сподели
170