Ман Сити пак превзе върха - победи Арсенал (видео)


И. Ангелов

Ман Сити пак превзе върха - победи Арсенал (видео)

Отборите на Манчестър Сити и Арсенал направиха зрелищен мач на "Етихад Стейдиъм"днес, като днес ситуациите пред двете врати бяха толкова много, че със сигурност всеки пропуснал срещата може да съжалява. Сити надделя в крайна сметка с минималното 1:0, но защитите на двата отбора получават високи оценки.

За играч на мача бе избран Венсан Компани, но със сигурност Джо Харт, Сченсни, Балотели, Ван Перси и Вермален заслужават да бъдат споменати. Първото полувреме бе равностойно за двата тима, като буквално няма секунда без да бъде атакувана една от двете врати. В една ситуация Балотели се измъкна прекрасно, прехвърляйки двама защитника и нанасяйки ножичен удар, но вратаря на Арсенал реагира прекрасно.

Във втората част падна попадението за Сити - Балотели получи топка на фланга, преодоля Кошчиелни и изстреля мощен удар. Вратаря Сченсни не можа да се справи със силната топка и изби пред себе си, където Агуеро и Силва дебнеха, и в крайна сметка Силва отбеляза. Арсенал веднага върна попадението, но то бе отменено поради засада на Ван Перси. До края на мача двата тима отново разменяха прекрасни атаки, но днес не беше деня на Арсенал, който загуби минимално.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
173