Ливърпул порти дузпа, но победи Челси (видео)


И. Ангелов

Ливърпул порти дузпа, но победи Челси (видео)

В мач от Карлинг Къп днес тима спечелил турнира рекордните 7 пъти - Ливърпул, победи Челси и то на гости на "Стамфорд Бридж" с 2:0, а "червените" дори изпуснаха дузпата, бита от Анди Керъл. Определено Челси има какво да иска от себе си под ръководството на Андре Вилаш-Боаш.

Мачът бе интересен и първото полувреме, макар да не предложи много ситуации за гол, бе интригуващо. След игра с ръка в наказателното в 22-ата минута бе отсъдена дузпа и Анди Керъл пропусна. Той би в дясно на вратаря, като Търнбул успя да спаси. Двата тима играеха равностойно и нулевото равенство на полувремето показваше реалното отражение на нещата.

През втората част Макси Родригес вкара в 58-ата минута. Той бе намерен прекрасно от Белъми в една контраатака и нямаше как да пропусне на опразнена врата. В 63-ата минута току преди Вилаш-Боаш да направи 2 смени за тима си Мартин Кели заби топката с глава във вратата след корнер. Това бе и всичко откъм головете, но една спорна ситуация хвърли сянка на иначе доброто съдийство - след едно центриране за Челси бе нацелена горната греда, след което Давид Луис стреля с глава, а топката срещна ръката на Кели на гол линията. Това не бе видяно от съдията, който не отсъди нищо макар и реакцията на публиката да бе адекватна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104