Виера иска формулата на Барса в Сити


И. Ангелов

Виера иска формулата на Барса в Сити

Треньорът в Манчестър Сити Патрик Виера подкани клуба да приеме модела на Барселона, като същевременно се изказа към феновете, че те ще трябва да почакат тима, за да се настани той сред първенците в Европа. Сити се радва на успехи напоследък след купуването на клуба от Шейх Мансур, а Виера заяви, че в това положение най-доброто, което може да се направи е, да се следва примера на Барселона.

Пред Barca TV той каза: "Трябва да е ясно, че Сити е нов клуб сред елитните. Това е първия ни сезон в Европа. Ако приемем примера на Барса, този тим ще се добере и ще остане сред елита, като ще разчита на добра школа и години практика. Не не може да наложиш такава философия за година, дори за 5 години, трябва време."

"Но в Шампионска лига винаги има изненади, защо това да не е Сити сега. Имаме качество и висок дух. Не е тайна обаче, че младежките формации трябва да черпят опит от Барселона. Когато видиш, че те са на върха толкова години, значи е ясно, че работят добре. Това е пример за Манчестър Сити."

  Сподели
90