Пеле: Рууни е добър, но не колкото мен


Н. Гавазов

Пеле: Рууни е добър, но не колкото мен

Кралят на футбола Пеле призна, че е почитател на нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, но побърза да допълни, че английският национал никога няма да достигне до неговото ниво. Както е известно, мениджърът на „червените дяволи" наскоро заяви, че Рууни е „белия Пеле", но известният бразилец, който се намираше на посещение в Лондон не смята, че това е вярно.

„Аз съм почитател на Уейн Рууни. Той винаги дава всичко от себе си за отбора. Вярно, че не е много техничен, но неговата основна сила е неговото сърце. Но ако трябва да съм искрен с вас, невъзможно е да го сравнявате с мен. Аз отбелязах много голове през кариерата си, като не зная дали мога да кажа същото за Рууни", цитира The Sun думите на Пеле.

71-годишната легенда не пропусна да обърне внимание и на Лионел Меси, който въпреки добрите си изяви в Барселона, в националния отбор на Аржентина се представя неудовлетворително и на практика не е спечелил нищо с представителния тим на страната си.

„Аз смятам, че колко е велик един футболист зависи от представянето му на Световни първенства. Всички знаем какво прави Меси за Барселона. Там е невероятен. Но за Аржентина, той е съвсем различен. Сравнете го например със Зинедин Зидан. Французинът спечели Световното първенство с Франция и бе на най-високо ниво в продължение на 15 години. Зидан бе далеч по-завършен играч от Меси", каза още Пеле.

 

  Сподели
85