Челси награждава Стъридж с нов договор


Н. Гавазов

Челси награждава Стъридж с нов договор

Челси възнамерява да награди своя млад нападател Даниел Стъридж с нов договор, в който личните условия са подобрени. Както съобщава Evening Standard, заплата на играч ще бъде повишена на 90 000 паунда на седмица. Както е известно, действащия контракт на Даниел, който както се очаква в събота ще дебютира за националния отбор на Англия срещу Испания на „Уембли" изтича в края на следващия сезон. „Сините" желаят нова сделка, която да остави перспективния футболист на „Стамфорд Бридж" до лятото на 2016 година.

Към момента възпитаникът на Манчестър Сити получава на седмица около 60 милиона паунда и с 50-процентното увеличение на възнаграждението му, ръководството на Челси дава ясно да се разбере, че е доволно от изявите на 22-годишния нападател и смята и за в бъдеще да разчита на него.

Както е известно, в миналия сезон под ръководството на карло Анчелоти Стъридж записа десет участия в първия състав, а зимата бе отправен под наем в Болтън, където допълнително разкри своя талант, вкарвайки осем гола в 12 мача.

Сегашният наставник на лондончани Андре Вилаш-Боаш напълно се доверява на нападателя и доказателство за това е, че Даниел вече записа девет участия с отбора, отблагодарявайки се на своя мениджър с пет отбелязани гола.

Успешното представяне на играча му позволи да заслужи повиквателна и за националния тим на страната си за мачовете на „Трите лъва" срещу Швеция и Испания, а ако трябва да се вярва на думите на Капело, че той ще започне да залага на нови играчи, почти сигурно е, че в отсъствието на Рууни, тази вечер Стърдиж ще направи своя дебют за Англия.

 

  Сподели
79