Бент: Торес е най-добрият нападател във Висшата лига


Н. Гавазов

Бент: Торес е най-добрият нападател във Висшата лига

Голмайсторът на Астън Вила и националния отбор на Англия Дарън Бент смята, че Фернандо Торес продължава да бъде един от най-добрите нападатели на Висшата лига на Англия. Преминавайки от Ливърпул в Челси през януари тази година, Торес със своята трансферна стойност от 50 милиона паунда се превърна в най-скъпоструващата придобивка в историята на английския футбол. Но испанецът така и не успя да достигне до нивото си на представяне в първите години от пребиваването на „Анфийлд".

От януари насам Торес отбеляза само шест гола. В последно време изглеждаше, че нещата на Фернандо започват да се подобряват, но в срещата през миналия уикенд срещу Блекбърн нападателят отново не игра както трябва, пропускайки чудесно положение за гол.

Бент на свой ред също смени клубната си принадлежност през януари - от Съндърланд в Астън Вила. За 17 мача с фланелката на „виланите" и националния отбор на Англия той отбеляза 17 гола. В събота Дарън и Фернандо ще се изправят един срещу друг, но на национално ниво, когато Англия и Испания ще играят приятелски мач на „Уембли". Бент призна, че Торес продължава да бъде един от най-добрите футболисти във Висшата лига на Англия.

„Торес е най-добрият нападател във Висшята лига, когато се наира във форма. Тойе много добър. Аз го наблюдавам от момента на напускането му на Атлетико.Независимо, че изпусна срещу Блекбърн, той продължава да бъде добър. Бърз е, силен, отлично играе на пас, може да играе добре и с двата си крака и контролира главата си", споделя Бент за ESPN.

 

  Сподели
104