Юнайтед с минимален превес над Евертън (видео)


И. Ангелов

Юнайтед с минимален превес над Евертън (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед победи с минималното 1:0 Евертън на "Гудисън Парк" в Ливърпул, като голът в срещата бе дело на Хавиер Ернандес Чичарито. Той бе заменен от българския нападател Димитър Бербатов, който не се отличи с нещо особено в срещата. Въпреки това тима на Юнайтед смали разликата с първото място на 2 точки, но Ман Сити са с мач по-малко засега.

Мачът започна силно за домакините от Евертън, които наложиха контрол и направиха бързо първа опасна атака. Юнайтед отговори мигновено на свой ред и мачът влезе в баланс. Въпреки изравнената игра през първото полувреме, Том Клевърли вдъхнови своите за попадение в 19-ата минута. Той пусна пас за Уелбек от центъра, а англичанинът бързо потърси Евра на фланга. Французинът центрира добре и Чичарито вкара лесната топка на празна врата.

Докато Том Клевърли бе в игра Юнайтед владееше всичко в мача, но той получи травма в 56-ата минута и бе заменен от Луиш Нани. От този момент в мача Евертън наложи контрола си и играта се прехвърли изцяло в полето на "червените". Добри намеси на защитниците на Юнайтед и на Давид Де Хеа държаха Юнайтед в мача до края му, а в една ситуация Лейтън Бейнс нацели гредата от свободен удар. В крайна сметка всичко завърши с минималното 1:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
108