Мачове с много обрати в Карлинг Къп - Челси и Блекбърн продължават


И. Ангелов

Мачове с много обрати в Карлинг Къп - Челси и Блекбърн продължават

Изключително зрелище предложи поредният кръг на Карлинг къп днес. По-рано днес Ливърпул сътвори пълен обрат над Стоук за победата си, а Ман Сити спретна голово шоу на гости на Уулвс. Сега Челси победи Евертън на гости, като мачът предложи множество обрати, точно както и в мача Блекбърн - Нюкасъл, завършил 4:3.

Челси надделя над Евертън като гост с 1:2, но резултатът не подсказва и половината от интересните моменти на терена. Първоначално гостите от Лондон започнаха силно и превзеха терена. Това обаче не бе за дълго и от Евертън си върнаха контрола. В по-голямата част от полувремето те бяха по-добрия тим и ненадейно Челси стигна до гол в 38-ата минута. Калу вкара след асистенция на Малуда.

Така на полувремето по-добрият отбор губеше, но рано във второто полувреме бе изгонен и Рос Търнбул от Челси, което бе кошмарно за тях. Евертън получи шанс за дузпа. Дузпата и добавката обаче бяха спасени от Петр Чех, който влезе на мястото на Лукаку. Въпреки тези моменти на висок дух за Челси, те останаха по-слабия тим на терена, а Евертън се настани в полето им.

В 67-ата минута снаряд от Дренте можеше да изравни резултата. Челси се бранеше добре до 83-ата минута, когато Саха наказа "сините". Шеймъс Колман тъкмо бе влязъл в игра и предостави топка на нападателя, който реализира. В добавеното време Саха можеше да довърши опонента, но късметът не бе на негова страна.

По този начин се стигна до продължения, в които бе изгонен Ройстън Дренте. Това прехвърли инициативата в Челси и те поизравниха играта. Анелка нацели гредата в 115-ата минута, а минута по-късно Стъридж донесе победата на своите. Той шокира привържениците на Евертън, които предчувстваха и пееха за победата.

 

  Сподели
235