Юнайтед би Олдършот - Берба с гол и асистенция


И. Ангелов

Юнайтед би Олдършот - Берба с гол и асистенция

Отборът на Манчестър Юнайтед в предимно резервния си вид в турнира Карлинг Къп победи тима на Олдършот на гости, като българският нападател Димитър Бербатов направи добро първо полувреме, вкарвайки гол и подавайки за втори, преди Антонио Валенсия да вкара красиво попадение във второто полувреме. В крайна сметка "Червените дяволи" се наложиха с 0:3 над непретенциозния си съперник.

Мачът започна страовито за Юнайтед, тъй като рано в мача Неманя Видич можеше да бъде изгонен. В 9-ата минута той влезе грубо в краката на противник, който навлизаше в наказателното на Юнайтед. В тази ситуация капитанът на "червените" получи само жълт картон. В 15-ата минута обаче гол вкара Димитър Бербатов. Клевърли от центъра намери Парк, който бързо отклони към българина. Бербатов спря топката с десния си крак и с левия веднага я насочи ниско около вратаря.

В 41-ата минута Бербатов направи асистенция за Майкъл Оуен. От крилото българинът финтира защитник, като го преодоля и пусна топката по земя в наказателното точно на пътя на Майкъл Оуен. Англичанинът шутира точно във вратаря, който си изби топката във вратата.

Второто полувреме отново Юнайтед поде инициативата и рано стигна до гол. Този път вкара Валенсия в 48-ата минута. Той навлезе от дясно и със силен шут матира вратаря на домакините - красиво попадение. След този гол гостите се успокоиха и Сър Алекс реши да даде шанс на Пол Погба. Той замени Клевърли в 60-ата минута, а в 70-ата в игра се появиха Морисън и Майкъл Кийн.

След тяхното появяване Олдършот получи най-добрите си шансове. В 86-ата минута Гътрич пропусна изключителен шанс, след като от дъгата непокрит и от воле стреля неточно. В 90-ата пак Гътрич имаше шанс, но Бен Еймъс направи страхотно спасяване. В крайна сметка резултатът остана 0:3.

  Сподели
102