Кабай: Понякога се чудя, дали футболистите в Англия са професионалисти


Н. Гавазов

Кабай: Понякога се чудя, дали футболистите в Англия са професионалисти

Новото попълнение на Нюкасъл Юнайтед Йохан Кабай постави под въпрос професионализма на футболистите в Англия, твърдейки, че те се "забавляват и пеят" твърде често. Както е известно, 25-годишният полузащитник премина в „свраките" през лятото от френския шампион Лил и веднага се наложи в отбора на Алън Пардю. С добрите си изяви той помогна на тима да се представя много добре в първенството и все още да е без загуба в девет изиграни мача във Висшата лига на Англия.

"Нормално е да излизаш, но не и всяка седмица. Направо съм изненадан какво се случва тук в Англия. Ако нямаш стабилна семейна среда и харесваш да излизаш често, нещата могат да излязат от релси. Отношението към футболистите е много различно, отколкото във Франция и всички те оставят да правиш каквото си поискаш", цитира Standard думите на Кабай.

"Понякога, когато срещам други играчи на улицата се чудя дали наистина те са професионалисти. На терена те наистина дават всичко от себе си и са фокусирани върху мача, но след това обикалят по заведения, забавляват се и пеят. Това мисля, че не е професионално", допълва французинът.

 

  Сподели
109