Джерард: Връщането в Шампионска лига е важно, колкото трофей


И. Ангелов

Джерард: Връщането в Шампионска лига е важно, колкото трофей

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард хвърли око не само на завръщане в Шампионска лига, но и на трофеи, които да донесе на Кени Далглиш. Английският национал призна, че завръщането на "червените" в европейския футбол е приоритет през тази година, но настоява, че всъщност целта на тима е по-солидна.

LFC Magazine предаде думите на капитана: "Да се върнем в топ 4 е приоритет, но не мога да кажа, че е единственият ни. Всичко, което искаме е да донесем тези незабравими европейски нощи обратно на "Анфийлд". Няколко от най-хубавите нощи в кариерата ми са били в Шампионска лига и искам да преживея още няколко преди да окача бутонките."

"Трудно е да гледаш по телевизията във вторник вечер или сряда, знаейки, че не участваш. Всички тук искаме да се върнем там възможно най-скоро. Но в същото време за мен са важни трофеите. ФА Къп и Купата на лигата са много важни отличия. Трябва да се фокусираме на трите състезания, в които имаме участие."

"Може да имаме повече концентрация в Купата на лигата, след като няма да играем в Европа. В локалните купи не се справяме добре от 2006 година насам. Време е да дадем на феновете малко радост. Те го заслужават и няма нищо по-хубаво от това, да спечелим на "Уембли". Това ще е фантастично за всички."

  Сподели
145