Футболно шоу на Анфийлд - Норич отне победата от Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Футболно шоу на Анфийлд - Норич отне победата от Ливърпул (видео)

Истински футболен спектакъл създадоха отборите на Ливърпул и Норич на стадион "Анфийлд" днес, след като в мач, завършил 1:1, пред двете врати имаше около 40 ситуации за гол, множество греди и пропуски, като сред футболистите с най-много пропуски се отличи Суарес, който ще бъде разочарован и от отношението на съдиите към него. В тази среща се видя, че театралните му изпълнения ще се подминават с лека ръка, макар и острите му реплики и жестове към съдиите да не бяха санкционирани.

Мачът започна изключително силно за домакините от Ливърпул. Норич бе затворен в собственото си наказателно поле и до средата на полувремето единствено чистеше топката в посока центъра на терена, и нямаше какво друго да прави. Множеството атаки на Ливърпул им донесоха множество положения и няколко греди, но до гол така и не се стигаше.

След средата на полувремето Норич започна да изравнява играта и тогава се отвори в защита, от което се възползва Крейг Белъми в 45-ата минута. Той взе топката от защитник, който се бореше със Суарес, и напредна в наказателното поле, като вкара след рикoшет в защитник.

Второто полувреме отново започна силно за домакините и отново Суарес нацели гредата. След многото положения обаче Норич овладя инициативата и започна да атакува изключително остро. В 61-ата минута Антъни Пилкингтън центрира по прекрасен начин, а Грант Холт вкара с първото си отиграване в мача, след като влезе като резерва. Голът бе невероятен, защото той надскочи Рейна и два от защитниците на домакините, за да вкара.

Противно на очакванията Ливърпул не се хвърли в атака, а Кени Далглиш извади най-острият си футболист в мача - Белъми, за да пусне Хендерсън. Това не помогна изобщо на домакините, които поемаха атаките на Норич до края на мача. Нахъсаните гости искаха да обърнат мача и да създадат сензация на "Анфийлд", но това не се случи.

Всъщност Анди Керъл имаше последната дума, след като можеше с едно от последните центрирания в мача да вкара гол с глава от близо, но ударът му мина на сантиметри от гредата. Секунди след това Джон Руди извади удар на Луис Суарес от съвсем близо - какъв мач и в крайна сметка резултатът остана 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104