Смолинг: Това е най-голямото дерби


И. Ангелов

Смолинг: Това е най-голямото дерби

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг чувства, че дербито с Манчестър Сити вече е най-голямото в този спорт. Двата тима се срещат в неделя на "Олд Трафорд". 21-годишният Смолинг, който е израстнал като фен на Арсенал, заяви, че откакто играе в Манчестър е разбрал от какъв магнитут е тази среща.

"Това е този мач, който искаш да спечелиш повече от всички други," каза той пред SkySports. "Мисля, че това е най-големият мач и най-голямото дерби. Сити инвестират и израстват стабилно, като са в страхотна форма този сезон. Когато си тук виждаш, че се говори само за това."

"Да, бях фен на Арсенал и обичах дербитата, когато ги гледах с Шпорите. Харесваше ми страстта на деня. Но сега съм фен на Юнайтед и виждам, че това дерби превзе лондонското."

"От Сити са много солидни в последните години, но през тази годинате закупиха и атакуващи футболисти, така че вече разполагат със сила в двете части на терена. Защитите ще са ключът в неделя. Може всичко да се отнесе до там кой ще се справи по-добре с атаките на противника. Двата тима имат огромен атакуващ талант."

"Това са тестовете, които искам. Страхотно е да можеш да играеш срещу най-добрите играчи и да кажеш, че си победил. Мисля, че е страхотно този шанс да почука на вратата ти. Много фенове харесват враждата, но същото е и при играчите. Това е голям тест."

  Сподели
100