Де Йонг: Сити е по-добрият в Манчестър


И. Ангелов

Де Йонг: Сити е по-добрият в Манчестър

Найджъл де Йонг заяви, че Манчестър Сити е по-добрият отбор в града преди мача в неделя между двата английски лидера. "Гражданите" в момента са на върха в класирането във Висшата лига, а холандецът заяви, че няма никакъв страх в тима към локалните врагове, както се е видяло миналия сезон в полуфинала на ФА Къп.

Daily Mirror цитира: "Разбира се, всички мислят, че можем да победим. Отиваме там като номер 1 и целта е да останем на върха. Напрежението е точно колкото миналия сезон, но сега различното е, че водим класирането. Това носи допълнително стрес, но винаги го има, защото Сити расте."

"Миналия сезон доказахме, че можем да победим, така че няма какво да доказваме вече. Показахме качеството си през сезона. Не ни трябва да се доказваме точно срещу Юнайтед. На върха сме, така че трябва да сме уверени и да играем играта си, както правим цял сезон досега."

Де Йонг е доволен, че е част от новата история на Сити: "Не може да построиш история от 25 години печелене на трофеи като Юнайтед за една година. Тук строим стъпка по стъпка. Трябва време. Може би нямаш много време, когато харчиш толкова за играчи. Но все пак всичко става стъпка по стъпка. Така трябва."

"Всички искат да печелят трофеи, затова сме тук."

  Сподели
108