Реднап: Рууни е единственият нападател световна класа в Англия


И. Ангелов

Реднап: Рууни е единственият нападател световна класа в Англия

Хари Реднап изрази мнението си, че Уейн Рууни трябва да бъде включен в състава на Англия за Евро 2012 въпреки забраната да играе в груповата фаза в Полша и Украйна. Нападателят на Манчестър Юнайтед бе наказан за три срещи в състезанието, след като ритна опонент в гръб в последната квалификационна среща.

В The Sun Реднап написа: "Фабио Капело трябва да вземе решение сега и ако аз бях на негово място нямаше да пускам Рууни в игра за национала до началото на Евро 2012. Определено той трябва да го вземе за финалите."

"Рууни е единственият нападател на Англия, който е световна класа. Той просто трябва да е там. Групите трябва да са лесна задача за национала и без него, но той ще изгаря от нетърпение да играе след това. Това означава, че Капело трябва да измисли как да играе без звездата си. Аз съм шокиран от наказанието, но трябва да го приемем."

"Болезнено е за Рууни. Болезнен урок, защото не може да се постъпва така. Както и да е, Англия има нужда от Рууни, Рууни има нужда от Англия. Нека да сме честни, самото състезание има нужда от Рууни, защото той е име в спорта."

  Сподели
110