Пореден абсурд на Бенитес: Успехите на Сър Алекс се дължат на парите


И. Ангелов

Пореден абсурд на Бенитес: Успехите на Сър Алекс се дължат на парите

Бившият мениджър на Ливърпул и Интер, който е безработен от дълго време, Рафаел Бенитес, заяви, че Сър Алекс не е допринесъл особено за успехите на Манчестър Юнайтед. Според него всичките успехи се дължат на парите, които се инвестират в отбора, а не в уменията на мениджъра. Бенитес и Фъргюсън бяха врагове 6 сезона, като испанецът не надделя нито веднъж в крайното класиране.

Преди мача в събота между двата английски тима, Бенитес отвори стари рани, като подведе под въпрос влиянието на Алекс Фъргюсън върху успехите на "Червените дяволи". BBC Radio Merseyside предаде ексклузивно интервю. След като му бе казано в ефир, че характерът на Сър Алекс е решаващ за успехите на Юнайтед, Бенитес каза:

"Не, мисля, че всичко е до парите, които харчат. Ако анализирате трансферите и историята... Рууни, или Фърдинанд например, по 30 милиона за млад играч и защитник."

"Всяка година Юнайтед е много добре със състава. Не е само заради интервютата и пресконференциите. Всичко е защото имат пари."

Бенитес и Фъргюсън започнаха лошите си взаимоотношения през 2008-09 година, когато Ливърпул бе близо до първото място, но "Червените дяволи" пак надделяха. През тази кампания Бенитес бе подготвил цял лист "факти", според които Сър Алекс влияел на начина, по който се разпределят мачовете за всеки отбор преди сезона, а и как се разпределят съдиите.

"За да съм честен, не ми хареса как медиите се отнесоха към тази моя реч. Аз просто бях фокусиран над моя тим. Всичко правех за него. Ако кажеш нещо на пресконференция, гарантирам, че то влияе на друг мениджър. Пресата обича да говори за словесни войни. Но не разбира, че не може да ги печелиш, ако нямаш силен отбор."

"Може да си най-добрият в пресконференциите, но ако имаш слаб отбор - губиш. Лесно е да се говори за тези войни с Фъргюсън - той има силен отбор и победи. За това става въпрос."

FUTBOL-TV напомня на своите читатели, че Рафаел Бенитес в кратък период начело на Ливърпул привлече над 100 футболиста, като изхарчи около 230 милиона лири за тази цел. В периода 2003-2011 година тима на Ливърпул е похарчил около 400 милиона лири за трансфери(продал - 225 милиона), заемайки трето място по харчене на пари след Челси и Манчестър Сити. Юнайтед е пети - похарчил 317 милиона, а продал 224 милиона.

  Сподели
103