Гулит: ПСЖ ще е добър ход, Бекъм е готов да си тръгне


И. Ангелов

Гулит: ПСЖ ще е добър ход, Бекъм е готов да си тръгне

Бившият треньор на ЛА Галакси Рууд Гулит вярва, че Дейвид Бекъм е готов за предизвикателството да напусне Американската лига и да играе за Парис Сейнт-Жермейн. Контрактът на Бекъм с Галакси изтича когато сезонът завърши следващия месец и 36-годишният полузащитник е поставен пред решение за бъдещето си в следващите две седмици.

От ПСЖ са имали преговори със съветниците на Бекъм, докато той се свързва и със завръщане във Висшата Лига - Тотнъм, КПР. Гулит прекара 9 месеца начело на ЛА Галакси през 2007-08 и вярва, че Бекъм е готов да се завърне към европейския футбол. Той говори на церемонията Златен Крак в Монте Карло:

"Парис Сейнт-Жермейн е страхотен клуб с амбициозен проект, така че това ще е интересен ход за него. Знам как мисли той. Той ще иска това предизвикателство. Бекъм е обсебен от футбола и в Лос Анжелис няма футболна култура, те мислят за други неща. Не ги интересува футбола - това ми се стори трудно за приемане и на Дейвид също."

"Беше странно да се намерим на място, на което никой не се вълнува от най-голямата игра на света. Сега се издигат нови добри лиги, където да се играе, а той все още е достатъчно добър да играе в силна европейска лига и европейски състезания." 

  Сподели
96