Базел сътвори сензация срещу Юнайтед - оглави Група С


И. Ангелов

Базел сътвори сензация срещу Юнайтед - оглави Група С

Швейцарският Базел без малко да прекъсне поредицата от 17 месеца без загуба на "Олд Трафорд" за Манчестър Юнайтед. Още по-впечатляващото тази вечер бе това, че Базел изоставаше с два гола до полувремето, но обърна резултата, което принуди Сър Алекс да прибегне до по-силен състав чрез резервите Парк, Нани и Бербатов. Това помогна на Юнайтед да върне поне равенството в края на мача.

Базел започна силно мача и като че ли изненада домакините от Юнайтед. "Червените дяволи" обаче се окопитиха и набързо прокараха своя стил в мача. Бързите голове от Дани Уелбек, асистирани от Райън Гигс в 16-ата и 17-ата минути пратиха Базел в изоставаща позиция, като мачът изглеждаше решен. До края на полувремето Базел създаде няколко положения, но Де Хеа се справи с всичко.

Второто полувреме не бе добро за Юнайтед. Защитата изглеждаше в паника след като падна гол за Базел след изпълнение на корнер в 58-ата минута чрез Фабиан Фрай. Това позволи на гостите да стигнат до сензационен обрат. В 60-ата минута Александър Фрай вкара за 2:2. В 76-ата пък Валенсия повали противник в наказателното и отново Александър Фрай вкара за пълния обрат.

"Червените" не се отказаха и потърсиха гола, а Сър Алекс прибегна до пускане на Бербатов, Нани и Парк в опит да върне поне равенството. Това подейства и в 90-ата минута Ашли Йънг отбеляза при дебюта си в турнира за 3:3.

В другия мач от Група С Бруно Сезар в 40-ата минута вкара единственото попадение за Бенфика, които като гост победиха Оцелул в Румъния. Този мач с новака изглеждаше като протоколен за Бенфика и тима не бе в оптималния си вид. Това обаче не бе използвано от Оцелул във вреда на гостите и те постигнаха победа.

По този начин Манчестър Юнайтед сега заема трета позиция в Група С, след Базел и Бенфика с по 4 точки. "Червените" имат 2 точки, а Оцелул няма спечелена точка.

  Сподели
94