Стоук взе точки и от Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Стоук взе точки и от Юнайтед (видео)

След като тима на Стоук Сити надделя над Ливърпул и удържа Челси на собствен терен, успя да направи това и с шампиона Манчестър Юнайтед. С твърда игра и безкомпромисност Стоук печелеше единоборствата, а Крауч нямаше равен на втория етаж. Вдъхновената игра на домакините им донесе равенство след изоставащ резултат - 1:1 в крайна сметка. 

Мачът започна силно за гостите от Манчестър като чиста ситуация се откри пред Чичарито още в 3-ата минута. Той навлезе сам в наказателното, но бе застигнат и ритнат лошо от защитник. При падането той се удари в коляното на вратаря Бегович и лекарски екип трябваше да се намеси на терена. Дузпа тук не бе отсъдена, но Стоук започна агресивно мача. Този факт се подкрепи в 5-ата минута, когато Евра бе спънат изключително грубо.

Оказа се, че Хавиер Ернандес няма да може да довърши срещата и той напусна контузен. Майкъл Оуен получи шанс за изява. В 13-ата минута след тъч изпълнен от Рори Делап домакините създадоха опасност, която доведе до ъглов, от който Крауч замалко да вкара с глава. В тази ситуация той извърши нарушение срещу Джоунс обаче и това бе отсъдено.

При подобно положение в 19-ата минута Бербатов надскочи бранител на Стоук, но ударът с глава мина в страни от вратата на домакините. В 26-ата минута обаче Нани не се смили над опонента, след като преодоля с двойно подаване с Флетчър няколко футболиста, освободи се и вкара с неудобния си ляв крак в близкия на вратаря ъгъл.

В следващата атака Стоук нацели греда – Уилкинсън с мощен шут изстреля топката към ъгъла на вратата, но Де Хеа изби в гредата. В 31-ата минута Нани без малко да удвои сметката си, като опита да копне топката над вратаря, при една негова грешка. Опитът му бе неуспешен.

В 35-ата минута Де Хеа направи изключително спасяване след удар от далеч на Делап. При ъгловия намесата му не бе добра, но Уудгейт би над гредата.  Това бяха и по-интересните събития през полувремето, като изключим няколко опасни пробива на Фил Джоунс, довели до неуспешни корнери за Юнайтед.

Второто полувреме започна добре за домакините, които печелеха корнери пред вратата на Юнайтед. В една такава ситуация Крауч вкара с глава в 52-ата минута. Натискът на домакините продължи, а „червените” разчитаха на контри. Крауч можеше да вкара отново в 55-ата минута, след грешка на Фърдинанд. Де Хеа спаси добре.

Размяната на атаки продължи, а Юнайтед извърши 3-те си смени до 70-ата минута. В игра влязоха Гигс и Уелбек на мястото на Йънг и Бербатов. Гигс имаше шанс в самия край да донесе победата на Юнайтед, след пас на Нани, но това не се случи и мачът завърши 1:1. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101