Фърги: Фърдинанд е част от плановете ми


И. Ангелов

Фърги: Фърдинанд е част от плановете ми

Сър Алекс Фъргюсън потвърди, че тормозеният от контузии защитник Рио Фърдинанд е важна част от отбора на Манчестър Юнайтед. Този сезон на "Олд Трафорд" виждаме отбор в страхотна форма, с младежи като Крис Смолинг, Джони Евънс и Фил Джоунс като титуляри на мястото на контузените титани в отбраната в лицето на Фърдинанд и капитана Неманя Видич.

От 2008 година насам обаче Рио Фърдинанд е изиграл само 72 от 161 възможни мача. Пред репортери Сър Алекс каза:

"Рекордът на Рио с контузиите е факт. Иска ни се да е по-добре но трябва да го използваме когато може да играе по максимално добър начин. Не може да отричаме опита и сигурността, която той носи. Той пропусна 2 мача след Болтън и един след Уест Бром. Това не ми пречи, защото със сегашния състав точно такава ротация ни трябва."

"В мача срещу Болтън той игра на ходом - толкова спокоен в отбрана. Много сме доволни и от Крис Смолинг, Евънс и Джоунс. Тримата са абсолютно фантастични. Те са бъдещето. Но има много мачове, в които опитът на Рио ще е жизнено необходим. Младите го знаят. Наясно са, че ще дойде време когато няма да играят по тази причина. Затова те ще са по-добри, когато се завърнат след това."

  Сподели
91