L'Equipe: В следващите часове Юнайтед ще смени собственика си


Н. Гавазов

L'Equipe: В следващите часове Юнайтед ще смени собственика си

Сензационна новина, свързана с английския гранд Манчестър Юнайтед пристигна от Франция. Според авторитетният ежедневник L'Equipe, в следващите часове клубът от „Олд Трафорд" може да смени собственика си, който към настоящия момент е американското семейство Глейзър. Изданието допълва също така, че процесът на покупко-продажбата вече се намира в решаващата си фаза и емирът на Катар, който от няколко дни се намира в Лондон може да съвсем скоро да сложи ръка на Юнайтед.

Подробности от операцията не се разкриват, но най-вероятно става дума за пълното изкупване на акциите на клуба в размер на 2 милиарда евро.

Семейство Глейзър, което през 2005 година стана собственик на Манчестър Юнайтед не се ползва с доверието на феновете на рекордьора по титли в Англия и срещу американците от няколко години тече кампания да продадат клуба. Миналата година катарска фондация се опита срещу 1 милиард евро да купи английския гранд, но предложението бе отклонено, а по-късно Глейзър опровергаха информациите за подобна оферта.

 

  Сподели
179