Дългове? Глейзър увеличават бонусите до 5 милиона лири.


И. Ангелов

Дългове? Глейзър увеличават бонусите до 5 милиона лири.

Семейство Глейзър увеличава бонусите за над 500 служителя в Манчестър Юнайтед на рекордните 5 милиона лири според The Daily Mail. Юнайтед направи впечатляваща кампания през 2010-11 година, като взе рекордната за Висшата лига 19-та титла, достигайки и до финал на Шампионска лига, като той е трети за последните четири години.

Сега недолюбваните американски собственици писмено са уведомили служителите на "Олд Трафорд", че получават увеличение със 7.9% на годишните си заплати, след впечатляващия старт на сезона. "Червените дяволи" спечелиха всеки един от мачовете си в лигата до момента, като това ги поставя на върха в таблицата, две точки над Манчестър Сити.

На "Олд Трафорд" заплатите се регулират от представянията на тима още от 2003 година, когато фамилията Глейзър получи контрола. А сегашните бонуси се оказват рекордно високи за тима. Юнайтед има и дългове, но цифрите показват, че клуба печели близо 300 милиона лири годишно, като собствениците са решили да възнаградят своите служители за добрата работа. 

Някой служители ще получат солидно увеличение в парите, като изпълнителният директор Дейвид гил ще получи около 160 000 лири върху 2-милионната си заплата годишно.

  Сподели
123