И Блекбърн би Арсенал, карък гони артилеристите (видео)


И. Ангелов

И Блекбърн би Арсенал, карък гони артилеристите (видео)

Отборът на Арсенал отново бе победен във Висшата лига и то с убедителен резултат, що се отнася до допускането на голове. Пред протестиращите фенове на Блекбърн, които тръбят за главата на своя мениджър Стив Кийн, Арсенал отнесе 4 попадения, като половината бяха автоголове, а успя да вкара само 3 обратно на домакините.

Мачът започна добре за Арсенал. Гневните фенове на Блекбърн и лошата им форма напоследък предполагаха доминация на лондончани, които наскоро бяха отнесени с 8:2 само на 20 мили от стадиона, на който се намираха в момента. 

Жервиньо вкара още в 10-ата минута, като провря топката през краката на Крис Самба, насочвайки я неспасяемо, макар и слабо, към далечният ъгъл на вратаря. Блекбърн отговори чрез Якубу, който излезе сам срещу Сченсни и бутна топката до него, за да я вкара за 1:1. Това стана в 26-ата минута. 

В 33-ата минута пък Артета вкара красив гол. Той бе намерен на границата на наказателното поле и имаше много време да прецени удара си. Той заби топката неспасяемо в ъгъла на вратата. След този гол Арсенал продължи да доминира, но не реализира още попадения.

През второто полувреме късметът за Арсенал се промени тотално. В 49-ата минута Самба взе овациите за гола във вратата на Арсенал. В 58-ата настъпи обрат, след като Якубу отново нанесе попадение след пас на Н'Зонзи. Трагедията бе пълна за Арсенал в 68-ата минута, когато Кошчиелни си вкара автогол. 

При 4:2 Арсенал не спря да опитва атаки и в крайна сметка намери още веднъж мрежата. Това стана в 84-ата минута, като попадението вкара резервата Шамак. Стив Кийн се надяваше 4-те минути продължение да свършат по-бързо, тъй като този гол надъха артилеристите, а работното му място се държеше на косъм. В 92-ата минута сантиметри разделиха Арсенал от гола. След това Ван Перси имаше шанс да изравни. Последва нов шанс пред Шамак. 

Изобщо в добавеното време се играеше само в наказателното на домакините, но в крайна сметка не се случи нищо. Пол Робинсън направи няколко добри спасявания по време на мача и въпреки допуснатите попадения помогна за победата на своите. При краен резултат 4:3 двата тима ни предложиха изключително зрелище и емоции. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
107